Szlovákia- Csodálatos képek Szlovákia tájairól

Utazás Felvidék gyönyörű tájain

Szlovák paradicsom- N. park Slovensky-raj

A Szlovák Paradicsom nemzeti park a Magas-Tátra mellett Szlovákia másik legnépszerűbb kirándulóhelye, amely egyedülállóan látványos és gazdag természeti látnivalókkal kényezteti el a természetjárókat. A keskeny és meredek szurdokvölgyek, hegyi patakok és vízesések romantikus világa nyaranta rengeteg embert vonz ide a világ minden részéből.

Túrák:

A legnépszerűbb a terület valamennyi természeti látványosságát felvonultató túra a Suchá Belá völgyben vezet végig, és visszafelé egy régi kolostor romjai mellett halad el.

A kiindulás Podlesoknál kezdődik, a kempingben található eligazító táblánál. A túra viszonylag egyszerű eleje után a második szakasztól kezdenek megjelenni az egyre hosszabb, lélegzetelállítóan meredek fémlétrák, amelyen egyre feljebb kapaszkodunk a patakmederben, míg végül "eltűnik" a patak, és egy többirányú elágazáshoz érünk. Ezután a túra könnyű szakasza következik, ahol megnézhetjük a középkori kolostorromot.  Visszafelé rátérhetünk a Hernád-folyó medrében vezető útvonalra (sárga majd kék) vagy ha az egyszerűbb utat szeretnénk, akkor a zöld, majd kék útvonal vezet vissza a podlesoki kempingbe.

A Hernád-áttörésen keresztül vezető túra Csingóban vagy Szepestamásfalván kezdődik, és Podlesoknál fejeződik be. Végig a folyó medre mellett halad, és gyakran segítik az előrehaladást a sziklába erősített láncok, a mélyen alattunk zubogó folyó fölé nyúló fémtálcák.


beolvasas0003.jpg

Ha a térképre, vagy ide kattintasz le tudod tölteni teljes méretben.

Az itt látható fotók a Hernád-áttörés túrán készültek.

hernad2_2.jpg

hernad2.jpg

hernad.jpg

hernad_2.jpg

hernad2_1.jpg

hernad_1.jpg

hernad_13.jpg

hernad_17.jpg

A jegyváltás során remek térképet lehet kapni, érdemes megvásárolni. A túristautakra kb. 3-3 kényelmes órát szánjunk, oda-vissza, tehát 1-1 út összesen kb. 6 óra. Különböző nehézségi fokok vannak, a Hernád-Áttörés kifejezetten laza, ezen kívül vannak izzasztóak is, pl. a sárga és a kék útvonalak kifejezetten nehezek, inkább csak gyakorlott túrázóknak ajánlanám. Útközben szokás a szembejövőket köszönteni, a napszaknak megfelelően, akár magyarul, akár szlovákul.

Térkép

<< Főoldal                 Oldal tetejére          Következő oldal >>



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 37
Heti: 42
Havi: 956
Össz.: 368 915

Látogatottság növelés
Oldal: Szlovák paradicsom
Szlovákia- Csodálatos képek Szlovákia tájairól - © 2008 - 2024 - szlovakia.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »